Halaman

Jumaat, 3 Jun 2016

Hi SEOUL 2014 : DONGDAEMUN GRILLED FISH STREET # DAY 3

24.05.2014 (Sabtu)
Dongdaemun Grilled Fish Street, Seoul, Korea.
------------------------------------------------------------

Selepas penat bergambar di Gyeongbokgung Palace dan Gwanghwamun Square, misi mencari makan diteruskan.Trip kali ini teringin mau makan ikan bakar pula.Rata-rata rakan bloggers yang pernah ke sini cakap ikan bakarnya sedap!Bah, apa lagi mau juga merasa sendiri keenakan yang diwar-warkan itu!=)


Directions:
Dongdaemun Station (Seoul Subway Line 4 - Warna biru muda), Exit 8.
Kena lalu JW Marriot Dongdaemun dan Dongdaemun Shopping Complex.Jalan lurus sampailah ternampak ramai orang di sebelah kanan.Kiri tu Cheonggyecheon Stream.Di situ (sebelah kanan) ada beberapa gerai jual jus buah-buahan dan makanan minuman.Bila berada di tempat yang betul pasti akan nampak kedai ikan bakar ni.Ndak sesat sudah!

Semasa di sana, kejadian kesesatan berlaku!Pusing-pusing, kami bingung sendiri..Hahaha.Akhirnya, terjumpa peta ringkas tapi mudah difahami daripada seorang blogger.Sangat-sangat membantu.Terima kasih!=)

Dapat juga merasa menu Ikan Bakar Dongdaemun.Alhamdulillah!Ndak jua kempunan telan air liur...Hahaha

Belum makan lagi muka ku ini tembam gilak!Hahaha

Kamsahamnida Ahjumma...

Pelbagai jenis ikan bakar dengan harga 7,000 won per set - termasuk nasi, sup & banchan


Nah, masing-masing sibuklah tu mengUpdate!Hehehe...

Nyaman eh!

Betapa sedapnya ikan-ikan bakar ini!


Muka kepenatan kali kan...Hehehe

Berabis menyuap ko Mala..Hahaha

Mereka ni pandai cakap bahasa Melayu tapi sikit-sikitlah..Paling-paling pun tanya 'Apa Khabar?"...'Terima Kasih'


Kedudukan kedai ni adalah kedai No. 1 dari hadapan (kalau ikut laluan daripada Dongdaemun Shopping Complex)

Perut kenyang!Ada lagi tempat perlu diterjah selepas ini...Jommmmm!



Khamis, 2 Jun 2016

Hi SEOUL 2014 : GYEONGBOKGUNG PALACE # DAY 3

24.05.2014 (Sabtu)
Gyeongbokgung Palace & Gwanghwamun Square
-------------------------------------------------------------------

Bila buka blog sendiri, entri (draf) pun lama sudah bangas (basi)!Huhuhu..Sesungguhnya, ku akui memang diriku ini bukan seorang BLOGGER yang rajin.Mau ndak mau kena habiskan jugaklah.Bersabarlah dirimu Yanie!Hehehe


Hari ketiga kami terjah ke Gyeongbokgung Palace dan Gwanghwamun Square.Malas mau cerita panjang-panjang.Kalau sudi tengok jak gambar-gambar kami yang pelbagai gaya dengan monopod tu...Hihihi
 
Gyeongbokgung Station (Seoul Subway Line 3 - Warna Oren)

Bergaya sakanlah seperti seorang Model...Hahaha

Jom, main-main selfie..Wefie..Selca segala!=)


Istana Gyeongbok, Seoul, Korea

KRW 3,000 untuk seorang dewasa




Muka bulat-bulat semuanya!Wakakaka...












Harap jangan kamurang muntah tengok semua gambar dalam entri ni...Hahaha







Gambar yang paling aku suka sebab itu payung buatkan kami nampak cantik!Hehehe


Agak susah untuk ambil gambar di sini tanpa orang / pelancong-pelancong









King Sejong Statue








Cukuplah sampai di sini.Tiada idea untuk buat karangan dalam entri basi...Huhuhu

Bye-bye!