Halaman

Khamis, 5 Februari 2015

Hi SEOUL 2014 : MURREE RESTAURANT, ITAEWON # DAY 1




Sambungan...


Paling suka tengok gambar ni..=)

Seharian belum menjamah makanan berat, makanya kami bergegas menuju ke arah Itaewon semula.Misinya mencari kedai makan Muslim iaitu Murree Korea Muslim Food.

Pada mulanya kami ndak berapa pasti di mana arah yang betul.Kami keluar ikut pintu Exit 3 di Itaewon station.Yang kami tau jalan terus kemudian belok kanan.Jalan lagi mendaki bukit sikit kemudian belok ke arah kiri naik bukit lagi dan akhirnya kami jumpa juga restoran ni iaitu sebelum Masjid Itaewon.Kami sampai di sini dalam jam 6.30 petang waktu Korea.


Inilah kedai makan yang kami singgah untuk hari pertama

Pelbagai menu yang ada disediakan di sini

Suasana susun atur dalam Restoran Murree, Itaewon

Bulgogi berharga 15,000 won satu set.Kami pesan dua set sebab ianya sedap sangat!=)

Ndak pasti apa nama daun / sayur ni.Yang aku tau memang sedap bila sudah dicampur kesemua bahan-bahan yang disajikan untuk kami.

Menu-menu sampingan yang mesti ada - rumpai laut kering, sambal bilis, sayur taugeh dan kek ikan.

Coca-cola versi Korea

Set sudu yang dijamin bersih

Kimchi

Suzila dan Hernie yang tengah mengunyah campuran daun sayur hijau tu...

Inilah campuran daun sayur yang dimaksudkan...ndak pasti apa namanya!

In action...1 2 3...ngap!!!!

Ayu konon si Mala..Hahaha

Buku menu tapi lupa ambil gambar yang di bahagian dalamnya!

Selepas kami berpesta dengan makanan sampai pesan dua kali menu Bulgogi, haruslah kami sedar diri.Belanja makan dalam 50,000 won - 60,000 won untuk kami berempat.Bah marilah kita pulang ke guesthouse kita ya...=)

Dalam perjalanan balik, terjumpa pula dengan sebuah kedai roti iaitu Salam Bakery.Kami masuk dan meninjau-ninjau di dalam.Aku ndak beli apa pun sebab ndak berapa biasa tengok segala roti-roti tu di samping harga yang agak mahal.Jadi baguslah ndak membazir, takut-takut kalau ndak juga kami makan baik nda payah beli langsung kan!=)


Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon

Antara roti-roti yang dijual di Salam Bakery, Itaewon




Sudahlah penat, kena mendaki lagi sebelum naik tangga untuk pulang ke guesthouse.Memang hebatlah negara Korea ni.Kalau aku sebulan di sini gerenti 10 kg beratku hilang.Hehehe...

Tamat cerita untuk hari pertama.

10 ulasan:

Bibie Karim berkata...

Paling aku suka Salam Bakery. 2 kali pi sana memang aku memborong bavlava. Kesedapan mengunyah sambil berjalan.

Norharyani Sanusi berkata...

Aku tu bie kehairanan smbil bingung jgk mau memilih apa yg mau dibeli.last2 x la aku beli satu pun..hahaha

Norharyani Sanusi berkata...

Aku tu bie kehairanan smbil bingung jgk mau memilih apa yg mau dibeli.last2 x la aku beli satu pun..hahaha

noor syuhada md noor berkata...

Salam kenal..ya allah sedap btol lah makanan korea tu..adaa cuma tgk dlm tv hehe x pernah lg dpt kesana..enjoy read ur blog ..will definitely come again..hehe

Bulgogi tu daging ke?

Www.adaa-inspiration.com

noor syuhada md noor berkata...

Salam kenal..ya allah sedap btol lah makanan korea tu..adaa cuma tgk dlm tv hehe x pernah lg dpt kesana..enjoy read ur blog ..will definitely come again..hehe

Bulgogi tu daging ke?

Www.adaa-inspiration.com

NEKCIK berkata...

murree....bnyak makanan. ...kami pergi malam semua makanan habis...x boleh oder dah

NEKCIK berkata...

Banyak mskanannya..kami pergi dah malam semua kehabisan...x mau ambik oder dah

Jari Manis berkata...

hari tu singgah makan di Murree gak..licin pinggan...sedap mcm nk jilat pinggan tu tapi dek kerana malu x jadi

ohh..masuk bakery tu x beli apa2...gi ambik gambo je lah yek heee

kay dolce berkata...

Saya pon singgah mkn Murree, menu pon sama- bulgogi tu. Sedap kan?! Ni pon dok teringat-ingat :D

mahira maskor berkata...

saya pun akan ke korea bulan februari nanti..nak tanya set bulgogi menu dia apa je? sebab kami try to budget how much to spend di sana nanti..hope reply soon..thank you ^^