Halaman

Jumaat, 3 Jun 2016

Hi SEOUL 2014 : DONGDAEMUN GRILLED FISH STREET # DAY 3

24.05.2014 (Sabtu)
Dongdaemun Grilled Fish Street, Seoul, Korea.
------------------------------------------------------------

Selepas penat bergambar di Gyeongbokgung Palace dan Gwanghwamun Square, misi mencari makan diteruskan.Trip kali ini teringin mau makan ikan bakar pula.Rata-rata rakan bloggers yang pernah ke sini cakap ikan bakarnya sedap!Bah, apa lagi mau juga merasa sendiri keenakan yang diwar-warkan itu!=)


Directions:
Dongdaemun Station (Seoul Subway Line 4 - Warna biru muda), Exit 8.
Kena lalu JW Marriot Dongdaemun dan Dongdaemun Shopping Complex.Jalan lurus sampailah ternampak ramai orang di sebelah kanan.Kiri tu Cheonggyecheon Stream.Di situ (sebelah kanan) ada beberapa gerai jual jus buah-buahan dan makanan minuman.Bila berada di tempat yang betul pasti akan nampak kedai ikan bakar ni.Ndak sesat sudah!

Semasa di sana, kejadian kesesatan berlaku!Pusing-pusing, kami bingung sendiri..Hahaha.Akhirnya, terjumpa peta ringkas tapi mudah difahami daripada seorang blogger.Sangat-sangat membantu.Terima kasih!=)

Dapat juga merasa menu Ikan Bakar Dongdaemun.Alhamdulillah!Ndak jua kempunan telan air liur...Hahaha

Belum makan lagi muka ku ini tembam gilak!Hahaha

Kamsahamnida Ahjumma...

Pelbagai jenis ikan bakar dengan harga 7,000 won per set - termasuk nasi, sup & banchan


Nah, masing-masing sibuklah tu mengUpdate!Hehehe...

Nyaman eh!

Betapa sedapnya ikan-ikan bakar ini!


Muka kepenatan kali kan...Hehehe

Berabis menyuap ko Mala..Hahaha

Mereka ni pandai cakap bahasa Melayu tapi sikit-sikitlah..Paling-paling pun tanya 'Apa Khabar?"...'Terima Kasih'


Kedudukan kedai ni adalah kedai No. 1 dari hadapan (kalau ikut laluan daripada Dongdaemun Shopping Complex)

Perut kenyang!Ada lagi tempat perlu diterjah selepas ini...Jommmmm!



2 ulasan:

Jari Manis berkata...

woww..dah lama x update blog ehh...

kalau ke Seoul mmg wajib g mkn ikan bakar

Juls Julie80 berkata...

salam ziarah & follow sis..

seronoknyer muda2 dah banyak tempat pergi bercuti...

semoga ada peluang nak bercuti tempat2 orang lain kali.. :)